Internationella kvinnodagen idag 8 MarsInternationella kvinnodagen idag 8 Mars

Avregistrerad Medlem

2013 Mar 8 Kl 07:43
Hur firar ni dagen ? Är den viktig för er?
Tanken från den tyska socialisten var ju att ta upp kvinnors problem i världen. Sätta kvinnan i centrum lite. Med lika rösträtt för kvinnan. Frågor som är viktiga med andra ord för kvinnan.
Men har inte det viktigaste budskapet kommit bort lite med åren. Där många tolkar det som att mannen ska hylla kvinnan med tårta och kramar. Lite som på alla hjärtans dag. Att det riktiga budskapet har kommit bort lite under åren som passerat från 1910. Har dagen blivit vilken dag som helst där mycket har suddats ut. Som att vi idag äter semlor i jul eller äter våfflor när som. Var är trditionerna med de riktiga budskapen. Finns de ? Eller är syns de bara i några anonyma insändare i metro ? Eller någon mansröst i tv som vill synas lite och vara lite märkvärdig. Tar folk seriösa taditioner på allvar i dag ? Där frågor som om kvinnor ska få ha barnvagn på fiket eller ej är viktigare än att ge kvinnan rösträtt ? Eller ge våldtagna och misshandlade kvinnor skydd och den hjälp de behöver. Eller ge svältande barnarbetare en hjälpande hand. Så de inte utnyttjas av svenska pedofiler som varit ute och rest. Där de uttrycker sig att ååååå så trevligt jag hade på min sem.. Så soligt och varmt. Och de var så trevliga i kambodja.
Ja vad säger ni ?
Avregistrerad Medlem

2013 Mar 8 Kl 14:06
Jag måste säga att jag aldrig direkt har firat kvinnodagen. Jag tycker det är bra att den finns.
Jag tycker att dagen kan användas dels för demonstrationer. Nu har det på kort tid varit väldigt många våldtäkter mot kvinnor i Sverige, en hemsk utveckling tycker jag. Jag skulle velat se en demonstration mot just våldtäkter mot kvinnor.

Jag vet inte vad jag personligen skulle kunna bidra med i dagsläget, men jag kan älska mig själv och bli en starkare kvinna ... och tänka på /stötta mina döttrar som har livet framför sig.
Avregistrerad Medlem

2013 Mar 8 Kl 16:57
Internationella kvinnodagen är ju till för att uppmärksamma kvinnors frihet o rättigheter både i Sverige o världen i övrigt.. Det är ju stor spännvidd på de frågor som kan bli aktuella. Men det är en viktig dag att uppmärksamma för både kvinnor och män då kvinnoförtryck finns i alla samhällen och kulturer men ser olika ut. Att fira med tårta o presenter är kanske inte huvudsyftet. Tycker också att det är fel att förbjuda barn på fik. Men däremot kanske både föräldrar o barn ska ta sig en funderare över att de kanske behöver lära sig att ta hänsyn till andra människor.
Avregistrerad Medlem

2013 Mar 8 Kl 17:43
ja det behövs en uppsträckning ute i samhället i hur vi bemöter varann.
Sedan så är det samtidigt lite synd att vi har en speciell dag till allt.
En dag då alla problem ska ses över eller minnas.
Som denna dag..Sedan alla galor som ska påminna folk om hur tragiskt vissa saker är..Men men ibland måste vi påminnas för att inte glömma.
Människan har ju en tendens att glömma sånt som är obehagligt som kryper in på skinnet..Man slår liksom ifrån sig. Vi är alla lika med samma behov.
Blodet vi alla bär på är rött vid oss alla..Vi äter och sover. Andas samma luft.
med mera så vi borde ju ta hand om varann bättre.
Men men säger jag igen