Många ensamma människor i Sverige!Många ensamma människor i Sverige!

Avregistrerad Medlem

2013 Jan 7 Kl 16:55
Hur många vi är finns det ingen statistik på. Det enda som går att mäta är hur många ensamboende landet har. Vissa artiklar om ensamhet har använt sådana siffror för att belysa ”problemet”. Men att man bor ensam i hushållet innebär ju inte att man automatiskt är ensam, dvs inte har några vänner eller för den delen en partner.

Vilka siffrorna än är så ÄR VI MÅNGA som känner ensamhet av olika slag. Och självklart fattar både jag och de flesta lonely people att man inte är ensam om att vara ensam.

Det är ganska skrämmande hur som helst att det i alla åldersgrupper finns folk som mår fruktansvärt dåligt i sin ensamhet.

Visste ni att Sverige betraktas som det land som har flest ensamma människor i hela världen?

Varför är vi så ensamma i detta land? Finns det någon vettig förklaring på det, tro?

Ååhh, jag önskar att jag kunde träffa er allihopa, då slapp vi ju vara ensamma!
Redigerat av Avregistrerad Medlem 2013 Jan 7 Kl 16:56
Kvinna 61 år

2013 Jan 7 Kl 17:41
Det är verkligen intressant fråga varför det har blivit så. Kan det ha att göra med samhälles uppbyggnad, att det är möjligt för kvinnor och män leva ensam?

Kulturen kräver inte att du skall leva tätt med din släkt?

Kan vi blivit för mycket egoister, vill inte ha den minsta besvär av andra ... bara ha kul o roligt med dom som är likadana i det som skall hända. Vi går iväg så fort det uppstår mänskliga problem?

Är vi vilsna själar, som en annan här menar också, - vi kanske har för många trådar att välja på och ingen rättesnöre?

Kvinna 46 år

2013 Jan 12 Kl 05:48
Hej,
Tror absolut att vår svenska kultur påverkar oss.
Även klimat, Jantelagen har inverkan. Vi svenskar e ju kända för att vara tystlåtna o tillknäppta. Säkert påverkan av attityd som råder i vår svenska kultur.
"Ensam e stark" - tror jag inte på alls, för hur d än är så är vi beroende av varandra på olika sätt. Men här i Sverige ska vi låtsas va så självständiga. Det e liksom så pinsamt att gå över gränsen o verka beroende. "Sköt dig själv o skit i andra". Jag tror den attityden låser oss själva o vi blir olyckliga. Klimatet påverkar oss alla oxå, tänk va mörkt det kan va här på vintern o på sommaren blommar många upp, man blir som en annan människa av ljuset värmen.

Jag har rest en del för jag har längtat efter värme, både klimat o känslomässigt. har upplevt det väldigt "kyligt" i Sverige. En ofta ibland karg attityd. Har längtat efter känslomässig värme. Tror vi svenskar behöver mycket värme för att bli upptinade. Kram
Avregistrerad Medlem

2013 Feb 8 Kl 20:07
Jantelagen är nog en orsak . Det finns också mycket rädsla för att släppa in främmande människor i livet, kan vara en orsak. Tycker också att vårt land har blivit kyligare och då tänker jag inte på klimatet. Alla har fullt upp med sitt eget livspussel. Samhället är uppbyggt på det sättet. " några tankar bara